De mensen van Blauw Tekstra Uding

Portrait van Hellen de Werd
Foto van Hellen de Werd

Hellen de Werd

Advocaat

Hellen de Werd (1987) studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2010 is zij, met uitzondering van een korte periode waarin zij werkzaam is geweest in de branche van de werving en selectie van juristen, advocaat. Hellen heeft zich van meet af aan toegelegd op het arbeidsrecht. Nadat zij eerder bij middelgrote kantoren in Nijmegen en Almere heeft gewerkt, is zij sinds januari 2015 werkzaam bij Blauw Tekstra Uding Advocaten.

De brede arbeidsrechtpraktijk van Hellen bestaat uit het adviseren van en procederen namens overwegend nationale en internationale werkgevers, over uiteenlopende arbeidsrechtelijke kwesties. Variërend van individuele ontslagzaken tot reorganisaties, het opstellen van (arbeids- of zzp-)contracten en arbeidsvoorwaardelijke regelingen, kwesties als overgang van onderneming, wijziging van arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap, zieke werknemers of overtreding van concurrentiebedingen. Ook werknemers kunnen bij Hellen terecht met vragen op het gebied van arbeidsgeschillen (zoals ontslag, loonvorderingen of arbeidsongevallen). In de behandeling van haar zaken staat bij Hellen, in het kader van het dienen van het belang van de cliënt, steeds een praktische, toegankelijke en snelle benadering voorop.

Eind 2016 heeft Hellen de postacademische Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht cum laude afgerond. Zij is actief lid van diverse verenigingen binnen haar vakgebied, waaronder de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) en de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA). Naast haar werkzaamheden als advocaat verzorgt Hellen regelmatig lezingen op het gebied van het arbeidsrecht en is zij gastdocent bij de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens haar stageperiode is Hellen penningmeester geweest van de Jonge Balie Flevoland en heeft zij zitting gehad in diverse commissies van bovengenoemde verenigingen.

Specialisme