De mensen van Blauw Tekstra Uding

half
geheel

Michel Doorten

Advocaat

Michel Doorten (1985) studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht. Vanaf 2014 is Michel advocaat. Voordat hij in mei 2017 in dienst trad bij Blauw Tekstra Uding Advocaten was hij werkzaam bij een middelgroot advocatenkantoor in het zuiden van het land. In 2020 voltooide hij de Grotiusopleiding Vennootschaps- en ondernemingsrecht.

Michel is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en insolventierecht. Hij adviseert en procedeert over diverse ondernemingsrechtelijke kwesties, zoals: bedrijfsovernames, contractenrecht en aandeelhoudersgeschillen. Daarnaast begeleidt Michel bestuurders die door een curator aansprakelijk zijn gesteld en adviseert hij schuldeisers die door een faillissement dreigen te worden benadeeld.

Michel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: insolventierecht en ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.